Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-kesäkuu 2021

Muuttoliikkeessä näkyy tavallisesti kesäkaudella opiskelijoiden poismuutto opiskelupaikkakunnilta. Tämän vuoksi opiskelupaikkakuntien väestönkehitys näyttää yleensä kesän aikana heikommalta kuin myöhemmin syksyllä. Tilanne on päinvastainen paikkakunnilla, joilla ei ole suuria oppilaitoksia. Kesäajan tilastojen perusteella ei voi arvioida koko vuoden väestönkehitystä, ja kesäaikaa luotettavamman kuvan väestönkehityksestä saa syksyn tilastoista. Tarkempaan väestöanalyysiin palataan jälleen lokakuussa, jolloin käytössä ovat syyskuuta koskevat väestönmuutostilastot.

Tammi-kesäkuun tilastojen perusteella voidaan kuitenkin todeta, että Pohjois-Savon väkiluku laskee edelleen hitaammin kuin viime vuosina. Viime vuosia pienempää väestötappiota selittää edelleen muuttoliikkeen koheneminen. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Pohjois-Savon väkiluku laski kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa 86 henkeä. Vuonna 2020 väkiluku laski vastaavana ajankohtana noin 670 henkeä ja vuosina 2017–2019 noin 830–960 henkeä.

Tutustu väestönmuutostilastoihin tarkemmin täällä.

Huom! Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke (at) pohjois-savo.fi, puh. +358 44 714 2617.

Takaisin edelliselle sivulle