Ladataan…

Väestön koulutusrakenne vuonna 2019

Pohjois-Savon 15 vuotta täyttäneestä väestöstä 74,6 % oli suorittanut perusasteen jälkeisen tutkinnon vuonna 2019. Osuus oli vajaan prosenttiyksikön korkeampi kuin koko maassa. Toisen asteen tutkinnon oli 15 vuotta täyttäneistä pohjoissavolaisista suorittanut 45,0 %. Osuus oli reilut neljä prosenttiyksikköä korkeampi kuin koko maassa. Korkea-asteen tutkinnon 15 vuotta täyttäneistä pohjoissavolaisista oli suorittanut 28,5 %. Koko maassa korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden osuus oli vajaat neljä prosenttiyksikköä korkeampi. Ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa olevien osuus Pohjois-Savon 15 vuotta täyttäneestä väestöstä oli 25,4 %, kun koko maassa osuus oli vajaan prosenttiyksikön korkeampi.

Koulutustasomittaimen mukaan Pohjois-Savossa asuu Suomen maakunnista seitsemänneksi korkeimmin koulutettu väestö. Väestön koulutustasomittain ilmaisee perusasteen jälkeen suoritetun korkeimman koulutuksen keskimääräisen pituuden. Perusasteen jälkeisen koulutuksen keskimääräinen pituus oli Pohjois-Savossa 3,6 vuotta.

Väestön koulutustaso on noussut Pohjois-Savossa kuluvien vuosien aikana. Tähän on vaikuttanut osaltaan väestön ikääntyminen. Vuonna 2019 ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa olevia oli 65–69-vuotiaiden ikäluokassa lähes kolme prosenttiyksikköä ja 70–74-vuotiaiden ja yli 75-vuotiaiden ikäluokissa noin kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Sen sijaan nuoremmissa ikäluokissa ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa olevien suhteellinen osuus kasvoi vuoden takaisesta. Vuoteen 2018 verrattuna ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa olevien osuus oli 15–19-vuotiaiden ikäluokassa 0,3 ja 20–24-vuotiaiden ikäluokassa 1,0 prosenttiyksikköä korkeampi vuonna 2019.

Tilastoon voit tutustua tarkemmin täällä.

Takaisin edelliselle sivulle