Ladataan…

Pohjois-Savon väkiluku laski -941 henkeä, Kuopion muuttovetovoima kasvanut

Väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-marraskuu 2019

Marraskuun väestötilastojen perusteella väestönkehitys Pohjois-Savossa näyttää hieman edellisvuosia heikommalta. Pohjois-Savon väkiluku laski -941 hengellä, kun vuosi sitten samana ajankohtana väkiluku väheni -799 henkeä. Kuopion väkiluku kasvoi 774 hengellä (vuosi sitten 534) ja kehitys on kahta edellisvuotta parempaa. Kuopion kasvu perustuu muuttovoittoon sekä kuntien välisessä muutossa että maahanmuutossa. Iisalmessa väestönkehitys on hieman edellisvuotta paremmalla tasolla, ja väkiluku laski -90 henkeä, kun vuosi sitten laskua oli -159. Varkauden väkiluku laski -223 henkeä (vuosi sitten -280). Sekä Iisalmen että Varkauden väestötappioiden pienenemistä edellisvuodesta selittää ennen kaikkea muuttotappion pieneneminen kuntien välisessä muuttoliikkeessä. Siilinjärvellä väestönkehitys on edellisvuosia heikompaa, ja väkiluku laski -210 hengellä (vuosi sitten kasvua 29 henkeä). Siilinjärven tappio perustuu etenkin kasvaneeseen muuttotappioon kuntien välisissä muutoissa. Syntyvyys on noussut Pohjois-Savossa edellisvuodesta Lapinlahdella, Kaavilla, Rautavaaralla ja Leppävirralla. Siilinjärvi on kuitenkin Pohjois-Savon ainoa kunta, jossa syntyneiden määrä ylittää kuolleiden määrä.

Tarkemman analyysin pariin palataan tammikuussa, jolloin käytössä ovat koko vuotta 2019 koskevat ennakolliset väestönmuutostilastot.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke@pohjois-savo.fi, puh +358 44 714 2617.

Kunta- ja maakuntakohtaisiin tarkempiin tietoihin voit tutustua täällä.

Takaisin edelliselle sivulle