Ladataan…

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus, marraskuu 2019

Pohjois-Savossa oli marraskuun lopussa 10 668 työtöntä työnhakijaa, mikä on 146 työtöntä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Edellisestä kuusta työttömien määrä nousi 386 henkilöä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 9,6 %, mikä on 0,1 %-yksikköä matalampi kuin vuosi sitten. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on 8,7 %. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli marraskuun lopussa 1 396, mikä on lähes 7 % vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyyden aleneminen on selvästi hidastunut, mutta hienoista laskua edellisvuoteen verrattuna edelleen on (-1,4%).

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys aleni Kuopion seutua lukuun ottamatta kaikilla muilla Pohjois-Savon seuduilla. Alin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (8,6 %) ja korkein Koillis-Savossa (11,7 %). Kunnista matalin työttömien osuus työvoimasta on Siilinjärvellä (6,8 %) ja korkein Kaavilla (13,8 %). Uusia avoimia työpaikkoja oli 2 250, mikä vastaa viime vuoden määrää.

Lue aiheesta lisää ELY-keskuksen sivuilta.

Pohjois-Savon kunnittaisiin sekä maakunnittaisiin työttömyystilastoihin voit tutustua täällä.

Takaisin edelliselle sivulle