Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-toukokuu 2023

Pohjois-Savon väkiluku laski 597 asukkaalla tammi-toukokuussa 2023. Väkiluvun lasku oli samalla ajanjaksolla 413 henkeä vuonna 2022 ja 145 henkeä vuonna 2021. Vuosina 2017–2020 väkiluku laski tammi-toukokuun jaksolla keskimäärin 730 hengellä.

Tammi-toukokuun aikana Pohjois-Savossa syntyi 698 lasta, joka on 72 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kuolleiden määrä kasvoi vuoden takaisesta 138:llä ollen 1291. Tulomuuttoja muualta Suomesta Pohjois-Savoon oli 460 kappaletta vuoden takaista vähemmän ja lähtömuuttoja Pohjois-Savosta muualle Suomeen 147 kappaletta vähemmän. Kuntien välinen muuttoliike jäi miinukselle 417 henkeä, kun vuotta aiemmin muuttotappiota oli 100 hengen verran. Maahanmuutto lisääntyi 136 hengellä ja maastamuutto 10 hengellä.

Muuttoliikkeessä alkaa tyypillisesti toukokuun väestönmuutoksissa näkyä opiskelijoiden poismuutto opiskelupaikkakunnilta. Tämän vuoksi opiskelupaikkakuntien väestönkehitys näyttää yleensä kesän aikana heikommalta kuin myöhemmin syksyllä. Tilanne on päinvastainen paikkakunnilla, joilla ei ole suuria oppilaitoksia. Kesäajan tilastojen perusteella ei siten voi arvioida koko vuoden väestönkehitystä, ja kesäaikaa luotettavamman kuvan väestönkehityksestä saa syksyn tilastoista. Tarkempaan väestöanalyysiin palataan jälleen lokakuussa, jolloin käytössä ovat syyskuuta koskevat väestönmuutostilastot.

Tutustu väestönmuutostilastoihin tarkemmin täällä.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Pekka Lindgren, pekka.lindgren (at) pohjois-savo.fi, puh +358 44 714 2607.

Analyysi perustuu Tilastokeskuksen tuottamiin väestönmuutosten ennakkotietoihin. Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Takaisin edelliselle sivulle