Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-heinäkuu 2021

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Pohjois-Savon väkiluku laski 83 asukkaan verran tammi-heinäkuussa 2021. Vuonna 2020 väkiluku laski tammi-heinäkuussa noin 690 henkeä ja vuosina 2017–2019 jopa 820–1 170 henkeä.

Kesäajan tilastojen perusteella ei voi arvioida koko vuoden väestönkehitystä, sillä opiskelijoiden muuttoliike heilauttelee tavallisesti kesäkaudella väestötilastoja, ja opiskelupaikkakuntien väestönkehitys näyttää kesän aikana heikommalta kuin myöhemmin syksyllä. Tilanne on päinvastainen paikkakunnilla, joilla ei ole suuria oppilaitoksia. Kesäaikaa luotettavamman kuvan väestönkehityksestä saa syksyn tilastoista, ja tarkempaan väestöanalyysiin palataan jälleen lokakuussa, jolloin käytössä ovat syyskuuta koskevat väestönmuutostilastot.

Tammi-heinäkuun tilastojen perusteella voidaan kuitenkin todeta, että Pohjois-Savon väkiluku laskee yhä selvästi hitaammin kuin viime vuosina. Väestötappion pienenemistä selittää muuttotaseen kääntyminen voitolliseksi.

Tutustu väestönmuutostilastoihin tarkemmin täällä.

Huom! Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke (at) pohjois-savo.fi, puh. +358 44 714 2617.

Takaisin edelliselle sivulle