Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-heinäkuu 2020

Kesäkaudella väestötilastoissa näkyy tyypillisesti opiskelijoiden muuttovirta. Alkukesästä opiskelijoiden muutot vähentävät opiskelupaikkakuntien väkimäärää, ja tämän vuoksi opiskelupaikkakuntien väestönkehitys näyttää kesäisin heikommalta kuin myöhemmin syksyllä. Tilanne on päinvastainen paikkakunnilla, joilla ei ole suuria oppilaitoksia. Kesäajan tilastojen perusteella ei siten voida luotettavasti arvioida koko vuoden väestönkehitystä. Kesäaikaa luotettavamman kuvan väestönkehityksestä saa syksyn tilastoista, ja tarkempaan analyysiin palataan jälleen lokakuussa, jolloin käytössä ovat syyskuuta koskevat väestönmuutostilastot.

Heinäkuun tilastojen perusteella vaikuttaa kuitenkin, että Pohjois-Savon väkiluvun lasku on jatkunut edellisvuotta hitaampana. Maakunnan väkiluku laski tammi-heinäkuussa 653 hengellä, kun vuotta aiemmin laskua oli 1 155 henkeä. Tämän hetken tilastojen valossa väkiluvun edellisvuotta hitaampi lasku näyttäisi perustuvan ennen kaikkea tappion pienenemiseen kuntien välisessä muuttoliikkeessä. Tammi-heinäkuussa 2020 muuttotappio oli 249 henkeä, kun vuotta aiemmin tappio oli 643 henkeä.

Tutustu kunta- ja maakuntakohtaisiin väestönmuutostilastoihin täällä.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke (at) pohjois-savo.fi, puh +358 44 714 2617.

Huom! Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Takaisin edelliselle sivulle