Ladataan…

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus, joulukuu 2022

Pohjois-Savossa oli joulukuun lopussa 11 692 työtöntä työnhakijaa, mikä on 188 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli 1 354, mikä on lähes 19 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Työttömien määrä ilman lomautettuja oli joulukuun lopussa 10 338 eli 400 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli joulukuussa 10,4 %, mikä on 0,2 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta oli 9,9 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli joulukuun lopussa 1 448, mikä on 4 % vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä oli Pohjois-Savossa joulukuun lopussa 3 970 henkilöä, mikä on noin 16 % vuoden takaista vähemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien määrät laskivat Sisä-Savoa ja Koillis-Savoa lukuun ottamatta kaikilla muilla Pohjois-Savon seuduilla. Eniten työttömyys laski Ylä-Savon seudulla (-123 työtöntä) edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Sisä-Savossa työttömien määrä nousi edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 61 työttömällä ja Koillis-Savossa muutamalla.

Tutustu Pohjois-Savon ELY-keskuksen laatimaan työllisyyskatsaukseen täällä.
Tutustu työttömyyttä koskeviin tilastoihin täällä.

Takaisin edelliselle sivulle