Ladataan…

Pohjois-Savon muuttoliike vuonna 2019

Pohjois-Savon kokonaisnettomuutto jäi -254 henkilöä tappiolle vuonna 2019, kun edellisenä vuonna muuttoliike oli -120 henkeä tappiollinen. Pohjois-Savon tappio maakuntien välisessä muuttoliikkeessä kasvoi hieman edellisvuodesta, kun taas nettomaahanmuutossa muuttovoitto jäi hieman edellisvuotta pienemmäksi.

Pohjois-Savosta muutti viime vuonna 516 henkilöä enemmän muihin maakuntiin kuin muista maakunnista muutti Pohjois-Savoon. Pohjois-Savoon muutettiin edellisvuosien tapaan eniten Uudeltamaalta (1 352 henk.), Etelä-Savosta (850) ja Pohjois-Karjalasta (829). Pohjois-Savosta muutettiin puolestaan eniten Uudellemaalle (1 932), Keski-Suomeen (876) ja Pohjois-Karjalaan (766). Pohjois-Savosta Uudellemaalle muuttaneiden määrä on noussut viime vuosina, ja vuonna 2019 muuttaneiden määrä on 2010-luvun korkein.

Kuntien välisessä muutossa vuonna 2019 Pohjois-Savon kunnista muuttovoittoa sai vain Kuopio. Muilla kunnilla myös kokonaisnettomuutto jäi viime vuonna tappiolliseksi, sillä yhdessäkään kunnassa maahanmuutto ei riittänyt paikkaamaan kuntien välisessä muutossa syntynyttä tappiota.

Pohjois-Savo sai viime vuonna muuttovoittoa ulkomailta 262 henkeä. Muuttovoitto oli kuitenkin 2010-luvun pienin maastamuuttaneiden edellisvuosia suuremman määrän vuoksi. Pohjois-Savoon muutti viime vuonna 760 henkilöä ulkomailta, kun taas Pohjois-Savosta muutti ulkomaille 498 henkilöä. Suurin osa sekä Pohjois-Savoon ulkomailta muuttavista että Pohjois-Savosta ulkomaille muuttavista on ikäluokaltaan nuoria ja nuoria aikuisia. Viime vuonna 20–39-vuotiaiden osuus kaikista Pohjois-Savoon ulkomailta muuttaneista oli 53 %. Pohjois-Savosta ulkomaille muuttaneista 20–39-vuotiaiden osuus oli peräti 68 %. Lähtömaittain tarkasteltuna Pohjois-Savoon muutettiin viime vuonna eniten Turkista, Venäjältä ja Ruotsista. Pohjois-Savon osuus koko maan maahanmuutosta on pysynyt hieman yli kahdessa prosentissa 2010-luvun ajan.

Tarkemmat tiedot Pohjois-Savon muuttoliikkeestä löytyvät täältä.

Takaisin edelliselle sivulle