Ladataan…

Marjantuotanto vuonna 2021

Luonnonvarakeskuksen tilastojen mukaan Pohjois-Savossa tuotettiin 4,8 miljoonaa kiloa marjoja vuonna 2021. Pohjois-Savon marjantuotanto vastasi 24 % koko Suomen marjantuotannosta. Toiseksi vahvin marjantuotantoalue oli Varsinais-Suomi, jossa marjoja tuotettiin viime vuonna 3,7 miljoonaa kiloa (19 % koko maan tuotannosta).

Koko maassa marjantuotanto kasvoi 8,6 % vuodesta 2020. Vuonna 2021 tapahtuneiden alueluokitusmuutosten takia Pohjois-Savon ja osan muiden ELY-keskusalueiden tuotantotiedot eivät ole vertailukelpoisia vuoteen 2020 tai tätä aiempiin vuosiin nähden.*

Pohjois-Savon marjantuotannon keskus on Suonenjoki, jossa marjoja tuotettiin viime vuonna 2,0 miljoonaa kiloa. Marjantuotannon yrityksiä Pohjois-Savossa oli 220. Näistä 55 sijaitsi Suonenjoella.

Marjantuotantotilastoihin voit tutustua tarkemmin täällä.

*Joroinen siirtyi Etelä-Savon ELY-alueesta Pohjois-Savon ELY-alueeseen vuonna 2021. Joroisten tiedot sisältyvät Etelä-Savon ELY-alueeseen vuoteen 2020 saakka ja vuodesta 2021 alkaen Pohjois-Savon ELY-alueen tietoihin. Aikasarjoja ei ole korjattu takautuvasti uuden alueluokituksen mukaisesti. Aluelukitusmuutoksista johtuen myös osassa muita ELY-keskusalueita aikasarjat eivät ole täysin vertailukelpoisia aikaisempiin vuosiin nähden.

Takaisin edelliselle sivulle