Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-toukokuu 2022

Pohjois-Savon väkiluku laski 471 asukkaalla tammi-toukokuussa 2022. Väkiluvun lasku oli samalla ajanjaksolla 145 henkeä vuonna 2021 ja noin 600 henkeä vuonna 2020. Vuosina 2015–2019 väkiluku laski tammi-toukokuun jaksolla keskimäärin 690 hengellä.

Tammi-toukokuun aikana Pohjois-Savossa syntyi 14 lasta vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kuolleiden määrä kasvoi vuoden takaisesta 160:llä. Tulomuuttoja muualta Suomesta Pohjois-Savoon oli 150 kappaletta vuoden takaista vähemmän ja lähtömuuttoja Pohjois-Savosta muualle Suomeen 50 kappaletta enemmän. Kuntien välinen muuttoliike jäi miinukselle 101 henkeä, kun vuotta aiemmin Pohjois-Savo sai muuttovoittoa 100 hengen verran. Maahanmuutto ja maastamuutto pysyivät maakunnassa lähes vuoden takaisissa lukemissa.

Muuttoliikkeessä alkaa tyypillisesti toukokuun väestönmuutoksissa näkyä opiskelijoiden poismuutto opiskelupaikkakunnilta. Tämän vuoksi opiskelupaikkakuntien väestönkehitys näyttää yleensä kesän aikana heikommalta kuin myöhemmin syksyllä. Tilanne on päinvastainen paikkakunnilla, joilla ei ole suuria oppilaitoksia. Kesäajan tilastojen perusteella ei siten voi arvioida koko vuoden väestönkehitystä, ja kesäaikaa luotettavamman kuvan väestönkehityksestä saa syksyn tilastoista. Tarkempaan väestöanalyysiin palataan jälleen lokakuussa, jolloin käytössä ovat syyskuuta koskevat väestönmuutostilastot.

Tutustu väestönmuutostilastoihin tarkemmin täällä.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalvelu- ja kuntatalousasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke (at) pohjois-savo.fi, puh +358 44 714 2617.

Analyysi perustuu Tilastokeskuksen tuottamiin väestönmuutosten ennakkotietoihin. Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Takaisin edelliselle sivulle