Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-toukokuu 2021

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Pohjois-Savon väkiluku laski 175 asukkaan verran tammi-toukokuussa 2021. Vuonna 2020 väkiluku laski tammi-toukokuussa noin 600 henkeä ja vuosina 2017–2019 noin 740–820 henkeä.

Viime vuosia pienempää väestötappiota selittää edelleen muuttoliike. Pohjois-Savo sai tammi-toukokuussa maan sisäistä muuttovoittoa 92 henkeä, kun vuosi sitten muuttoliike oli 229 henkeä tappiollinen. Nettomaahanmuutto oli plussalla 233 henkeä, kun vuosi sitten voittoa kertyi 141 henkeä. Muuttovoitosta huolimatta väkilukua laski kuolleiden enemmyys. Kuolleita oli tammi-toukokuussa 469 henkeä syntyneitä enemmän. Vuotta aiemmin kuolleiden määrä ylitti syntyneiden määrän 513 hengellä. Vuoteen 2020 verrattuna syntyneiden määrä kasvoi 24 ja kuolleiden määrä laski 20 hengellä.

Muuttoliikkeessä alkaa tyypillisesti toukokuun väestönmuutoksissa näkyä opiskelijoiden poismuutto opiskelupaikkakunnilta. Tämän vuoksi opiskelupaikkakuntien väestönkehitys näyttää yleensä kesän aikana heikommalta kuin myöhemmin syksyllä. Tilanne on päinvastainen paikkakunnilla, joilla ei ole suuria oppilaitoksia. Kesäajan tilastojen perusteella ei siten voi arvioida koko vuoden väestönkehitystä, ja kesäaikaa luotettavamman kuvan väestönkehityksestä saa syksyn tilastoista. Tarkempaan väestöanalyysiin palataan jälleen lokakuussa, jolloin käytössä ovat syyskuuta koskevat väestönmuutostilastot.

Tutustu väestönmuutostilastoihin tarkemmin täällä.

Huom! Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke (at) pohjois-savo.fi, puh +358 44 714 2617.

Takaisin edelliselle sivulle