Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-kesäkuu 2020

Kesäkaudella väestötilastoissa näkyy opiskelijoiden muuttovirta. Alkukesästä opiskelijoiden muutot vähentävät opiskelupaikkakuntien väkimäärää, ja tämän vuoksi opiskelupaikkakuntien väestönkehitys näyttää kesäisin heikommalta kuin myöhemmin syksyllä. Tilanne on päinvastainen paikkakunnilla, joilla ei ole suuria oppilaitoksia. Kesäajan tilastot eivät siten anna luotettavaa pohjaa koko vuoden väestönkehityksen arviointiin, vaan kesäaikaa luotettavamman kuvan väestönkehityksestä saa syksyn tilastoista. Tarkempaan analyysiin palataan lokakuussa, jolloin käytössä ovat syyskuuta koskevat väestönmuutostilastot.

Kesäkuun tilastojen perusteella näyttää kuitenkin, että Pohjois-Savon väkiluku on alkuvuonna laskenut hieman edellisvuotta hitaammin. Väkiluku laski tammi-kesäkuussa 685 hengellä, kun vuotta aiemmin laskua oli 959 henkeä.

Kunta- ja maakuntakohtaiset väestönmuutostilastot löytyvät täältä.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke (at) pohjois-savo.fi, puh +358 44 714 2617.

Huom! Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Takaisin edelliselle sivulle