Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-elokuu 2020

Elokuun väestötilastoissa alkaa tyypillisesti näkyä opiskelijoiden muutto opiskelupaikkakunnille, ja muutto jatkuu vielä syyskuussa. Tarkempaan väestönmuutosanalyysiin palataan lokakuussa, jolloin käytössä ovat syyskuuta koskevat väestönmuutostilastot.

Elokuun tilastojen perusteella Pohjois-Savon väkiluvun lasku jatkuu edelleen edellisvuotta hitaampana. Maakunnan väkiluku laski 639 hengellä, kun vuotta aiemmin laskua oli 999 henkeä. Väkiluku laskee hitaammin etenkin maakuntien välisen muuttotappion pienentymisen vuoksi. Tappio maakuntien välisissä muutoissa oli tammi-elokuussa 210 henkeä, kun vuotta aiemmin se oli 456 henkeä.

Väkiluvun laskua on hidastanut myös kansainvälisen muuttoliikkeen muutokset. Maastamuuttoja oli Pohjois-Savossa 224 vähemmän kuin viime vuonna, ja siirtolaisten kautta saatu muuttovoitto kasvoi 302 henkeen edellisvuoden 173 hengestä. Siirtolaisissa saatu muuttovoitto käänsi kokonaisnettomuuton 92 henkeä voitolle.

Syntyneiden määrä kasvoi tammi-elokuussa vuodentakaisesta 71 hengellä ja kuolleiden määrä 54 hengellä. Syntyneitä oli 699 vähemmän kuin kuolleita, kun vuotta aiemmin erotus oli 716 henkeä.

Tutustu kunta- ja maakuntakohtaisiin väestönmuutostilastoihin täällä.

Huom! Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke (at) pohjois-savo.fi, puh +358 44 714 2617.

Takaisin edelliselle sivulle