Ladataan…

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus, tammikuu 2021

Pohjois-Savossa oli tammikuun lopussa 14 319 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 300 työtöntä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Luku sisältää myös vuodenvaihteessa Pohjois-Savoon liittyneen Joroisten kunnan työttömät. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli tammikuun lopussa 2 500, mikä on lähes 1 300 lomautettua enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Kuitenkin lomautettujen määrä kääntyi vuodenvaihteen huippulukujen jälkeen jälleen laskuun. Ilman lomautettuja työttömien määrä lisääntyi vajaalla 1 100 työttömällä viime vuodesta.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 12,7 %, mikä on myös koko maan keskiarvo. Pohjois-Savossa työttömien osuus työvoimasta on nyt 2,1 %-yksikköä viime vuotta korkeampi. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli tammikuun lopussa 1 800, mikä on 17 % enemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä oli hiukan reilut 4 500, mikä on lähes kolmannes enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys lisääntyi kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Varkauden seudulla (+27 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (11,3 %) ja vastaavasti korkein Varkauden seudulla (15,1 %). Tammikuussa uusia avoimia työpaikkoja oli yli 3 100, mikä on kuitenkin 22 % viime vuotta vähemmän.

Tutustu Pohjois-Savon ELY-keskuksen laatimaan työllisyyskatsaukseen tarkemmin täällä.

Työttömyyttä koskeviin tilastoihin voit tutustua täällä.

Takaisin edelliselle sivulle