Ladataan…

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus, joulukuu 2019

Pohjois-Savossa oli joulukuun lopussa 11 950 työtöntä työnhakijaa, mikä on 188 työtöntä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Edellisestä kuusta työttömien määrä nousi 1 282 henkilöä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 10,7 %, mikä on 0,1 %-yksikköä matalampi kuin vuosi sitten. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on 9,8 %. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli joulukuun lopussa 1 683, mikä on yli 7 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömyyden aleneminen on selvästi hidastunut, mutta hienoista laskua edellisvuoteen verrattuna edelleen on (-1,5 %). Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys aleni Kuopion seutua lukuun ottamatta kaikilla muilla Pohjois-Savon seuduilla. Alin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (10,1 %) ja korkein Koilis-Savossa (13 %). Kunnista matalin työttömien osuus työvoimasta on Siilinjärvellä (7,7 %) ja korkein Kaavilla (15,2 %).

Uusia avoimia työpaikkoja oli 2 254, mikä on 9 % enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Uudet avoimet työpaikat lisääntyivät viime vuodesta erityisesti Ylä-Savossa.

Lue aiheesta lisää ELY-keskuksen sivuilta.

Tutustu maakunnittaisiin sekä Pohjois-Savon kunnittaisiin työttömyystilastoihin täällä.

Takaisin edelliselle sivulle