Ladataan…

Osaamistarvekompassin beta-versio julkaistu

Osaamistarvekompassista on tällä hetkellä käytössä beta-versio, ja osa sivuston sisällöistä ja toiminnallisuuksista on vielä kehitteillä. Tavoitteena on saada Osaamistarvekompassi valmiiksi kesään 2024 mennessä.

Osaamistarvekompassin sisältöjä kehitetään vaiheittain vuosien 2023 ja 2024 aikana. Aluksi verkkopalvelu sisältää tilastotietoa siirtymistä työllisyydestä työttömyyteen, opiskelijaksi tai työvoiman ulkopuolelle sekä aineistoja työmarkkinoiden ja osaamistarpeiden muutoksista. Lisäksi julkaisemme palvelussa analyyseja koulutus- ja osaamiskapeikoista. Analyyseja julkaistaan palvelussa vähitellen kehitysvaiheen aikana.

Osaamistarvekompassi sisältää myös tietoa ammattialoista sekä niiden työllisiä koskevista tunnusluvuista ja työvoimasiirtymistä. Lisäksi palvelussa on kuvattu ammattialoilla tarvittavia osaamisia ja niiden sovellettavuutta muilla aloilla.

Palveluun on myös koottu ohje- ja tukimateriaalia, jonka tarkoituksena on opastaa käyttäjää hyödyntämään palvelun sisältöjä mahdollisimman helposti ja monipuolisesti. Kehitämme tukimateriaalia jatkuvasti vastaamaan eri käyttäjäryhmien tarpeisiin.

Tutustu tarkemmin…

Takaisin edelliselle sivulle