Ladataan…

Eri koulutusasteita koskevat tilastoraportit päivitetty

Raporteissa ovat tarkastelussa on  mm.  opiskelijamäärät,  suoritetut   tutkinnot,   koulutuksen   hakutietoja,   rekrytointialueet (korkeakoulujen osalta), valmistuneiden   työllistymistietoja   sekä   valmistuneiden   alueellista   työllistymistä.   Tarkastelutasona   on   maakuntataso.   Tarkastelua   on   tehty   yksityiskohtaisemmin oppilaitostasolla.

Ammatillisen perustutkinnon suorittaneista on ollut työllinen vuoden kuluttua valmistumisesta noin reilut 50 % viime vuosina. Pohjois-Savon tilanne on koko maan tasolla. Koulutusaloittain on suurta vaihtelua. Korkeakouluilla työllistymisaste liikkuu 70-80 % paikkeilla, joskin koulutusalakohtaiset vaihtelut ovat niin ikään suuria.

Ammatillinen koulutus vastaa pääasiassa oman maakunnan tarpeisiin. Tämä näkyy myös tilastoissa, sillä  maakunnassa  toisen  asteen ammatillisen tutkinnon 2015–2018   suorittaneista 74 % oli työllistynyt opiskelumaakuntaan vuoden 2018 lopussa. Ammattikorkeakoulujen kohdalla osuus on noin 60 % ja Itä-Suomen yliopiston kohdalla noin 21 % (huom. kaksi kampusta). Korkeakouluihin hakeudutaan myös eri puolilta Suomea ja lisäksi korkeakoulut kouluttavat eri aloilla valtakunnalliseen tarpeeseen.

Lue lisää alla olevista raporteista.

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen tilastoraportti 2020 (pdf 3.2.2021)

Ammattikorkeakoulutuksen tilastoraportti 2020 (pdf, 3.2.2021)

Yliopistokoulutuksen tilastoraportti 2020 (pdf, 3.2.2021)

Takaisin edelliselle sivulle