Ladataan…

Kauppakamarikysely: Ulkomaalaisia osaajia tarvitaan myös duunaritöihin

Kauppakamareiden kyselyn mukaan ulkomailta rekrytoivat yritykset tarvitsevat osaajia erityisesti ns. duunaritöihin. Noin 70 prosenttia niistä yrityksistä, jotka aikovat jatkossa rekrytoida ulkomailta kertoivat hakevansa ulkomaalaisia osaajia nimenomaan työntekijätehtäviin. Keskuskauppakamari on huolissaan siitä, että maahanmuuton vauhdittamiseen tähtäävät toimet keskittyvät liikaa vain asiantuntijoihin ja erityisasiantuntijoihin.

Kauppakamareiden tekemän ulkomaalaisten osaajien rekrytointia selvittäneen kyselyn mukaan yleisin syy rekrytoida ulkomaalaisia osaajia on se, että Suomesta ei ole saatavilla yrityksen tarvitsemaa osaavaa työvoimaa. Kyselyyn vastanneista yrityksistä noin 40 prosenttia on jo rekrytoinut ulkomaalaisia työntekijöitä ja noin 40 prosenttia aikoo rekrytoida myös jatkossa. Pohjois-Savossa luvut ovat jopa koko maata korkeammat, noin 45 prosenttia on jo rekrytoinut ja noin 53 aikoo rekrytoida ulkomaalaisia työntekijöitä tulevaisuudessa. Tarve on erityisesti duunareille – peräti 82 prosenttia Pohjois-Savon yrityksistä, jotka aikovat jatkossakin rekrytoida ulkomailta, kertoivat hakevansa ulkomaalaisia osaajia nimenomaan työntekijätehtäviin. Noin 41 prosenttia tarvitsee osaajia asiantuntijatehtäviin ja 4 prosenttia johtotehtäviin.

”Kauppakamariryhmän aiemman selvityksen mukaan Pohjois-Savossa yli 84 % yrityksistä kokee pulaa osaavasta työvoimasta ja 75% kokee osaajapulan rajoittavan kasvua ja liiketoimintaa. Näiden lukujen valossa on selvää, että alueemme tarvitsee ulkomaalaista työvoimaa menestyäkseen.” toteaa Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen.

Lue lisää…

Takaisin edelliselle sivulle