Ladataan…

Alueittainen lihantuotanto vuonna 2022

Pohjois-Savossa tuotettiin naudanlihaa 11,9 miljoonaa kiloa vuonna 2022. Tuotantomäärä laski vuoden takaisesta 3,2 %. Koko maassa naudanlihaa tuotettiin 84,0 miljoonaa kiloa. Tuotantomäärä oli 1,9 % pienempi kuin vuonna 2021. Kotimaisesta naudanlihasta 14,1 % tuotettiin Pohjois-Savossa vuonna 2022.

ELY-keskusalueista naudanlihaa tuotettiin eniten Etelä-Pohjanmaalla (13,4 milj. kg) ja Pohjois-Pohjanmaalla (13,0 milj. kg). Pohjois-Savon tuotantomäärä oli alueista kolmanneksi suurin. Suomen kaksi suurinta naudanlihantuottajakuntaa sijaitsee Pohjois-Savossa. Kiuruvedellä naudanlihaa tuotettiin vuonna 2022 noin 3,3 miljoonaa kiloa ja Kuopiossa noin 3,0 miljoonaa kiloa. Vuoden takaiseen verrattuna naudanlihantuotanto lisääntyi Kiuruvedellä 3,3 % mutta väheni Kuopiossa 3,7 %.

Sianlihaa tuotettiin koko maassa 170 miljoonaa kiloa, mikä oli 3,2 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. ELY-keskusalueista sianlihaa tuotettiin eniten Etelä-Pohjanmaalla (42,1 milj. kg) ja Varsinais-Suomessa (37,3 milj. kg). Pohjois-Savossa sianlihaa tuotettiin 3,1 miljoonaa kiloa.

Tutustu alueittaisiin lihantuotantotilastoihin tarkemmin täällä.

Takaisin edelliselle sivulle