Ladataan…

Toimialakortit

Slider

Toimialakortit

HUOM! VALLITSEVAN KORONATILANTEEN VUOKSI TOIMIALAKORTTIEN TIETOIHIN TULEE SUHTAUTUA SUURELLA VARAUKSELLA. KORTEISSA OLEVAT OSAAMISALUEET, TRENDIT JA SIGNAALIT OVAT ”ENITEN” PAIKKANSA PITÄVIÄ, JOSKIN KORONA ON TUONUT NIIHINKIN OMAT VAIKUTUKSENSA

Tähän osioon on koottu kymmeneltä toimialalta laaditut toimialakortit (Päivitetty lokakuussa 2019). Kortteihin on koottu tiiviisti yleisinfoa toimialasta, yleisnäkymistä, työllistymismahdollisuuksista ja osaamistarpeista. Korttien tietoja tullaan päivittämään noin kuuden kuukauden välein tai nopeamminkin, mikäli muutoksia on havaittavissa. Koronatilanteesta johtuen toimialakorttien seuraava päivitysajankohta on toistaiseksi avoin.

Kortit on laadittu seuraavista toimialoista: elintarvike, kauppa, logistiikka, maatalous, matkailu, metsä, rakennus, sosiaali- ja terveysala, teknologiateollisuus ja kulttuuriala.

Toimialakorttien sisältö rakentuu useasta lähteestä ja työvaiheesta. Ensiksi liiton omana työnä käydään läpi ajankohtaisia julkaisuja, raportteja, tutkimuksia jne…, joita julkaisevat esim. tutkimuslaitokset, ministeriöt, toimialajärjestöt tms. Tilastotiedot kootaan olevissa olevista tilastolähteistä. Alustavan päivityksen jälkeen toimialakortit lähetetään eri toimialojen edustajille kommentoitavaksi. Tämän jälkeen tehdään lopullinen muokkaus. Toimialakorteista löytyy myös linkkejä, joiden kautta pääsee tutustumaan lisää kuhunkin toimialaan. Lisätietoa: aluekehityssuunnittelija Teemu Juntunen, etunimi.sukunimi@pohjois-savo.fi, puh. 044 714 2670.

Pitkät versiot:

Toimialakortit (tulostettava)

Toimialakortit (nettiselailuun)