Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammikuu 2021

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Pohjois-Savon väkiluku väheni 80 hengellä tammikuussa 2021. Maakunnan väkiluvun lasku jatkui lähes samaa tahtia kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2020 väestötappio oli tammikuussa 75 henkeä.

Vuoden 2020 tammikuuhun verrattuna kuolleiden määrässä on hienoista kasvua ja syntyneiden määrä on laskenut. Kuolleita oli Pohjois-Savossa 287 henkeä (vuosi sitten 236) ja syntyneitä 139 henkeä (vuosi sitten 160). Kuolleiden määrä ylitti syntyneet 148 hengellä, kun vuotta aiemmin erotus oli 76 henkeä. Kuolleiden enemmyydestä johtuvaa väkiluvun laskua hillitsi muuttovoitto. Pohjois-Savon maan sisäinen muuttovoitto oli tammikuussa 23 henkeä (vuosi sitten 8) ja nettomaahanmuutto oli plussalla 65 henkeä (vuosi sitten 32).

Alkuvuoden väestönmuutostietojen pohjalta ei voi vielä tehdä päätelmiä kuluvan vuoden tulevasta väestönkehityksestä.

Huom! Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Tutustu kunta- ja maakuntakohtaisiin väestönmuutostilastoihin täällä.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke(at)pohjois-savo.fi, puh. +358 44 714 2617.

Takaisin edelliselle sivulle