Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-toukokuu 2024

Pohjois-Savon väkiluku laski 180 asukkaalla tammi-toukokuussa 2024. Väkiluvun lasku oli samalla ajanjaksolla 575 henkeä vuonna 2023 ja 413 henkeä vuonna 2022. Vuosina 2018–2021 väkiluku laski tammi-toukokuun jaksolla keskimäärin 555 hengellä.

Tammi-toukokuun aikana Pohjois-Savossa syntyi 681 lasta, joka on 22 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kuolleiden määrä kasvoi vuoden takaisesta 61:llä ollen 1253. Tulomuuttoja muualta Suomesta Pohjois-Savoon oli 73 kappaletta vuoden takaista enemmän ja lähtömuuttoja Pohjois-Savosta muualle Suomeen 115 kappaletta vähemmän. Kuntien välinen muuttoliike jäi miinukselle 219 henkeä, kun vuotta aiemmin muuttotappiota oli 407 hengen verran. Maahanmuutto lisääntyi 254 hengellä ja maastamuutto yhdellä hengellä. Nettomaahanmuutto oli 697 henkeä, kun se vuotta aiemmin oli 444 henkeä.

Muuttoliikkeessä alkaa tyypillisesti toukokuun väestönmuutoksissa näkyä opiskelijoiden poismuutto opiskelupaikkakunnilta. Tämän vuoksi opiskelupaikkakuntien väestönkehitys näyttää yleensä kesän aikana heikommalta kuin myöhemmin syksyllä. Tilanne on päinvastainen paikkakunnilla, joilla ei ole suuria oppilaitoksia. Kesäajan tilastojen perusteella ei siten voi arvioida koko vuoden väestönkehitystä, ja kesäaikaa luotettavamman kuvan väestönkehityksestä saa syksyn tilastoista. Tarkempaan väestöanalyysiin palataan jälleen lokakuussa, jolloin käytössä ovat syyskuuta koskevat väestönmuutostilastot.

Tutustu väestönmuutostilastoihin tarkemmin täällä.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Pekka Lindgren, pekka.lindgren (at) pohjois-savo.fi, puh +358 44 714 2607. Analyysi perustuu Tilastokeskuksen tuottamiin väestönmuutosten ennakkotietoihin. Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Takaisin edelliselle sivulle