Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-helmikuu 2022

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Pohjois-Savon väkiluku laski tammi-helmikuun aikana 175 asukkaan verran. Väkiluvun lasku oli samalla ajanjaksolla 121 henkeä vuonna 2021 ja 153 henkeä vuonna 2020.

Pohjois-Savossa syntyi alkuvuonna 18 lasta enemmän kuin vuonna 2021, mutta myös kuolleiden määrä kasvoi 26 hengellä. Kuolleiden määrä ylitti syntyneet 243 hengellä. Vuotta aiemmin kuolleita oli 235 henkeä syntyneitä enemmän. Kuntien välistä nettomuuttoa Pohjois-Savo sai alkuvuonna 7 asukkaan verran, kun vuotta aiemmin muuttovoitto oli 24 henkeä. Ulkomailta muuttovoittoa tuli 53 henkeä. Nettomaahanmuutto jäi tammi-helmikuussa puolet pienemmäksi kuin vuonna 2021 maahanmuuttojen määrän laskun ja maastamuuttojen määrän lisääntymisen myötä.

Alkuvuoden väestönmuutostietojen pohjalta ei voi vielä tehdä päätelmiä kuluvan vuoden tulevasta väestönkehityksestä.

Tutustu tuoreimpiin väestönmuutostilastoihin täällä.

Huom! Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalvelu- ja kuntatalousasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke(at)pohjois-savo.fi, puh. +358 44 714 2617.

Takaisin edelliselle sivulle