Ladataan…

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus, huhtikuu 2020

Pohjois-Savossa oli huhtikuun lopussa 18 423 työtöntä työnhakijaa, mikä on lähes 7 800 työtöntä (+73 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Valtaosa työttömyyden lisääntymisestä johtui lomautettujen määrän voimakkaasta kasvusta. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli huhtikuun lopussa 6 512, mikä on 5 650 lomautettua enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Ilman lomautettuja työttömien määrä nousi reilulla 2 100 työttömällä. Edellisestä kuusta työttömien määrä nousi, lomautetut mukaan lukien lähes 4 000 henkilöä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa on 16,6 %, mikä on 7 %-yksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on 16,5 %. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli huhtikuun lopussa 2 513, mikä on 88 % enemmän kuin vuosi sitten. Seutukunnittain tarkasteltuna työttömyys lisääntyi kaikilla Pohjois-Savon seuduilla, eniten Kuopion seudulla (+79 %) ja Ylä-Savossa (74 %). Matalin työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla (13,7 %) ja korkein Koillis-Savossa (18,9 %).

Huhtikuun aikana uudet avoimet työpaikat yleisesti vähenivät, mutta ns. kausityöpaikkojen tultua julkiseen hakuun, työpaikkojen kokonaismäärä kasvoi 8 % viime vuoteen verrattuna.

Lue aiheesta lisää ELY-keskuksen sivuilta.

Tutustu kunta- ja maakuntakohtaisiin työttömyystilastoihin täällä.

Takaisin edelliselle sivulle