Ladataan…

Väkiluvun lasku Pohjois-Savossa tammi-helmikuussa hieman edellisvuotta maltillisempaa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Pohjois-Savon väkiluku laski -142 hengellä tammi-helmikuussa 2020 (vuosi sitten -283).

Väkiluvun edellisvuotta maltillisempaa laskua selittää Pohjois-Savosta muihin maakuntiin muuttaneiden pienentynyt määrä. Pohjois-Savosta muutti muihin maakuntiin 1 539 henkilöä, kun vuosi sitten muuttaneita oli 1 613. Tulomuutto Pohjois-Savoon muista maakunnista on pysynyt lähes ennallaan, mutta vähentyneen lähtömuuton myötä maansisäinen muuttoliike jäi vain -46 henkeä tappiolle (vuosi sitten -115). Lisäksi maahanmuutto Pohjois-Savoon on hieman lisääntynyt edellisvuodesta, ja nettomaahanmuutto nousi 84 henkeen (vuosi sitten 59).

Väestötappiota pienentää myös syntyneiden hieman edellisvuotta suurempi määrä. Syntyneitä oli Pohjois-Savossa 294 henkeä (vuosi sitten 273). Kuolleiden määrä oli yhtä suuri kuin vuotta aiemmin.

Alkuvuoden väestönmuutosten pohjalta ei voi vielä tehdä päätelmiä kuluvan vuoden tulevasta väestönkehityksestä.

Kunta- ja maakuntakohtaiset tarkemmat tilastot väestönmuutoksista löytyvät täältä.

Huom! Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalveluasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke@pohjois-savo.fi, puh. +358 44 714 2617.

Takaisin edelliselle sivulle