Ladataan…

Pohjois-Savon väestönmuutosten ennakkotiedot tammi-kesäkuu 2022

Pohjois-Savon väkiluku laski tammi-kesäkuussa 504 hengellä. Vuonna 2021 väkiluku laski samalla ajanjaksolla 108 hengellä ja vuonna 2020 noin 670 hengellä. Vuosina 2017–2019 väkiluku laski tammi-kesäkuun jaksolla keskimäärin 880 hengellä.

Muuttoliikkeessä näkyy kesäkaudella opiskelijoiden poismuutto opiskelupaikkakunnilta. Tämän vuoksi opiskelupaikkakuntien väestönkehitys näyttää kesän aikana heikommalta kuin myöhemmin syksyllä. Tilanne on päinvastainen paikkakunnilla, joilla ei ole suuria oppilaitoksia. Kesäajan tilastojen perusteella ei siten voi arvioida koko vuoden väestönkehitystä, ja kesäaikaa luotettavamman kuvan väestönkehityksestä saa syksyn tilastoista. Tarkempaan väestöanalyysiin palataan jälleen lokakuussa, jolloin käytössä ovat syyskuuta koskevat väestönmuutostilastot.

Tutustu väestönmuutostilastoihin tarkemmin täällä.

Tarvittaessa lisätietoja antaa tietopalvelu- ja kuntatalousasiantuntija Maarit Intke, maarit.intke (at) pohjois-savo.fi, puh. +358 44 714 2617.

Analyysi perustuu Tilastokeskuksen tuottamiin väestönmuutosten ennakkotietoihin. Tilastossa kokonaismuutos koostuu luonnollisesta väestönlisäyksestä, kokonaisnettomuutosta ja mahdollisesta korjaustermistä. Korjaukset ovat enimmäkseen muuttoilmoitusten käsittelyssä tapahtuneiden virheiden jälkikäteen tehtyjä oikaisuja.

Takaisin edelliselle sivulle