Ladataan…

Pohjois-Savon työllisyyskatsaus, tammikuu 2023

Pohjois-Savossa oli tammikuun lopussa 11 715 työtöntä työnhakijaa, mikä on 99 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli 1 489, mikä on lähes 18,5 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Työttömien määrä ilman lomautettuja oli tammikuun lopussa 10 226 eli 331 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli tammikuussa 10,4 %, mikä on 0,1 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maan työttömien osuus työvoimasta oli tammikuussa 9,8 %. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli tammikuun lopussa 1 424, mikä on sama määrä kuin vuosi sitten (1 423). Pitkäaikaistyöttömiä oli Pohjois-Savossa tammikuun lopussa 3 950 henkilöä, mikä on 16,7 % vuoden takaista vähemmän.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien määrät kasvoivat tai pysyivät ennallaan Kuopiota ja Varkautta lukuun ottamatta kaikilla muilla Pohjois-Savon seuduilla. Eniten kasvua oli Sisä-Savon seudulla (+21 %) edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Varkaudessa työttömien määrät laskivat vuoden takaiseen eniten (-8 %).

Tutustu Pohjois-Savon ELY-keskuksen laatimaan työllisyyskatsaukseen täällä.
Tutustu työttömyyttä koskeviin tilastoihin täällä.

Takaisin edelliselle sivulle