Alueittainen lihantuotanto vuonna 2021
Pohjois-Savossa tuotettiin naudanlihaa 12,2 miljoonaa kiloa vuonna 2021. Tuotantomäärä laski vuoden takaisesta 2,6 % (Joroinen mukaan lukien). Koko maassa naudanlihaa tuotettiin 85,7 miljoonaa kiloa. Tuotantomäärä oli 1,0 % pienempi kuin vuonna 2020. Kotimaisesta naudanlihasta 14,3 % tuotettiin Pohjois-Savossa vuonna 2021.
ELY-keskusalueista naudanlihaa tuotettiin eniten Etelä-Pohjanmaalla (13,6 milj. kg) ja Pohjois-Pohjanmaalla (12,9 milj. kg). Pohjois-Savon tuotantomäärä oli alueista kolmanneksi suurin. Suomen kaksi suurinta naudanlihantuottajakuntaa sijaitsee Pohjois-Savossa. Sekä Kiuruvedellä että Kuopiossa naudanlihaa tuotettiin vuonna 2021 noin 3,2 miljoonaa kiloa. Vuoden takaiseen verrattuna naudanlihantuotanto väheni Kiuruvedellä 1,3 % ja Kuopiossa 5,7 %.
Sianlihaa tuotettiin koko maassa 176 miljoonaa kiloa, joka oli lähes saman verran kuin vuotta aiemmin. ELY-keskusalueista sianlihaa tuotettiin eniten Etelä-Pohjanmaalla (42,5 milj. kg) ja Varsinais-Suomessa (39,6 milj. kg). Pohjois-Savossa sianlihaa tuotettiin 3,1 miljoonaa kiloa.
Tutustu alueittaisiin lihantuotantotilastoihin tarkemmin täällä.